ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н СТЕФАН ЯНЕВ

Г-Н ЯНЕВ, ОЩЕ КОЛКО ДУШИ ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ, ЗА ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ МЕРКИ?

 

Експертите на Института за пътна безопасност Ви уведомяваха през последните 4 месеца с множество сигнали и доклади за трагичното състояние на транспортната система. Предлагахме ви конкретни решения, настоявахме за експертни срещи между държавните институции и независимите експерти от Института за пътна безопасност. До този момент реакция от ваша страна няма.

Напомняме Ви, че вие носите политическата и човешката отговорност за състоянието на пътната безопасност в България.  От началото на месец май поддръжката по магистралите и първокласните пътища е преустановена, констатирани са стотици дефицити на безопасност, а реакция от ваша страна отново няма. Опитите на вас и на вашите министри да прехвърлят отговорността на предишното правителство, което замиташе проблемите на пътната безопасност и симулираше дейности, ви превръща в същите ИМИТАТОРИ. Пожарникарските ви реакции, само след протестни действия, водят до настъпването на още по-голям транспортен хаос (случая Айтос).

Решаването на проблемите на пътната безопасност изисква почтеност, прозрачност и професионализъм. Ако Вие наистина искате да решите тези проблеми, ще позволите експертите, а не интересите, да управляват пътната безопасност.

Експертите на Института за пътна безопасност Ви канят на публична среща, на която да ви предоставят решенията на замитаните с десетки години проблеми.

 

ЕКИП НА ИНСТИТУТА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ