ОТВОРЕНО ПИСМО

До

Г-жа Петя Аврамова

Министър на регионалното развитие и благоустройството

 

     Госпожо Аврамова,

     Вие станахте министър единствено и само, защото вашият предшественик със своето бездействие превърна пътната безопасност по пътищата на България в най-големия страх на българските граждани.

     Минаха четири месеца след ужасната трагедия край град Своге, но агенция „Пътна инфраструктура продължава да управлява безопасността по пътищата ни безотговорно и некомпетентно. В навечерието на Коледните празници за пореден път сме свидетели на неспособността на ръководството на АПИ да осигури безопасна пътнотранспортна система. Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не. Процесите на разпад в управлението на пътната инфраструктура се задълбочават с всеки изминал ден. Арогантността и безхаберието на ръководството на АПИ премина всички човешки граници. Днес десетки семейства вместо да празнуват, ще правят погребения.

     Институтът за пътна безопасност категорично Ви призовава да освободите целия Управителен съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, като първа стъпка за промяна на управлението на безопасността по нашите пътища.

Бездействието от ваша страна ще доведе до задълбочаване на трагичното състояние на нашите пътища и случващото се по тях.

 

Институт за пътна безопасност